Annonce

Annonce

Nærbillede af en halmstak

Mustang Forte kan forsage afgrødeskade på den efterfølgende afgrøde, hvor der udbragt halm fra behandlede arealer. Foto: Colourbox

Køb ikke halm der er sprøjtet med Mustang Forte

FAGLIGT TALT: Halm fra afgrøder, som er behandlet med Mustang Forte, må ikke anvendes i dybstrøelse til biogas og kan skade følsomme afgrøder ved gødskning. Inden køb af halm bør du altid forhøre dig om, der er brugt Mustang Forte.

Af Ekstern skribent
21. august 2020, 09:00
Læsetid: 2 minutter

Af: Carsten Markussen, planteavlsrådgiver hos ØkologiRådgivning Danmark

Halm, som er blevet behandlet med ukrudtsmidlet Mustang Forte, har restriktioner på anvendelse, da Mustang Forte kan forsage afgrødeskade på den efterfølgende afgrøde, hvor der udbragt halm fra behandlede arealer. 

Ærter, hestebønner, lupiner, vikke, kløver og roer, er meget følsomme for rester af Mustang Forte, så gødskning af en afgrøde med dybstrøelse behandlet med Mustang Forte resulterer i afgrødeskade.

Man bør ligeledes forhøre sig, hvis man overtager en konventionel mark. Der kan også ske afgrødeskader på efterfølgende bælgsæd, hvis der er nedmuldet Mustang Forte-sprøjtet halm.

Derfor bør du i alle tilfælde med køb af halm forhøre dig, om der er brugt Mustang Forte og i hvilken dosering. 

Halm fra afgrøder behandlet med Mustang Forte må uanset dosis ikke anvendes som dybstrøelse til biogasproduktion. Anvendes under 0,5 l/ha Mustang Forte må halmen gerne sælges. 

Anvendes dosering over 0,5 l/ha må halmen kun anvendes til eget forbrug, industriel brug eller afbrænding.

Flere artikler fra samme sektion

Jagten er sat ind på »Årets Unge Landmand«

Landbrug & Fødevarer kårer for ottende år i træk ”Årets Unge Landmand”, og alle har mulighed for at indstille sin favorit blandt landbrugets unge talenter.

10-08-2022 2 minutter Events

Mekanikere må være kreative for at holde høsten i gang

Hvis maskinerne svigter i denne høstsæson, må mekanikerne ofte tænke kreativt for at holde hjulene i gang. Der er nemlig leveringsproblemer og ventetid på mange reservedele.

09-08-2022 2 minutter Høst

Sommervarmen vender tilbage - og øger risikoen for brand under høsten

I de kommende dage vender sommervarmen tilbage. Forsikringsselskabet Topdanmark opfordrer landmænd og ansatte i landbruget til at være ekstra opmærksomme på risiko for brand i den tørre høstsæson.

08-08-2022 2 minutter Høst